Over mijzelf

Mijn naam is Jinte Bos en ik ben op 4 September 2002 geboren in Nieuwegein. momenteel ben ik hard bezig met het trainen en spelen van nationale en internationale toernooien. Naast het intensieve sporten doe ik ook momenteel de opleiding tot Paraveterinair/dierenartsassistente.
 
Vlak na mijn geboorte is bij mij de diagnose heupdysplasie gesteld. Helaas bleek dit niet alles te zijn, want na een aangevraagde second opinion bleek ik ook een scoliose te hebben (bij scoliose groeit je rug niet recht maar in een soort S vorm). Door deze aandoening heb ik de afgelopen jaren meerdere zware operaties aan mijn rug moeten ondergaan. In 2016 heb ik de, voorlopig laatste, operatie aan de groeischijven in mijn linkerbeen gehad.  
In 2015 heb ik, tijdens mijn verblijf in het revalidatiecentrum, een aantal sport clinics mogen volgen. Hieruit bleek dat ik naast heel veel plezier ook aardig wat aanleg had voor tennis. Ik ben dan ook, na mijn laatste operatie, in april 2016 begonnen met trainen bij T.V. Rijnhuyse in Nieuwegein. Vandaaruit ben ik datzelfde jaar in oktober terecht gekomen in de talentengroep van KNLTB. Een mooi begin voor mijzelf, want sindsdien heb ik aan veel toernooien in binnen- en buitenland mee mogen doen en ben ik zelfs op (16 december 2018) Nederlands kampioen geworden in mijn categorie.
 
De sport die mij zoveel plezier geeft en ook de mogelijkheid om mij persoonlijk te ontwikkelen is dan ook een schot in de roos gebleken. Mijn ambitie rijkt dan ook verder dan alleen het huidige junioren circuit. Ik train momenteel hard en vaak, zodat ik ook in de toekomst mee kan dingen naar titels binnen kan slepen.